Opis programa – radionice

Radionice će biti održane u prostorima NetAkademije, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Vrbik 8a, 1.kat

Zbog premalog broja prijavljenih posjetitelja za radionicu Sencha Touch HTML5 apps otkazali smo njezino održavanje. Posjetitelje koji su se prijavili za tu radionicu kontaktirat ćemo  mailom. Hvala na razumijevanju.

Treći dan 17.5.2013.

 

Zašto bi se trebali početi igrati sa hardverom – because you can!

Dobrica Pavlinušić, Lovro Orešković, Filip Dulić, Dalibor Dosegović

 Sažetak radionice: 

Ova radionica prvenstveno je namijenjena ljudima koji su se uvijek željeli igrati sa hardverom ali nisu znali gdje početi. Mi smo kao dobar početak odabrali Bus Pirate, open hardware projektom od Dangerous prototypes koji nam omogućava interakciju sa drugim uređajima, mikrokontrolerima i komponentama korištenjem serijskog, SPI ili I2C protokola.

Pokazati ćemo i kako iskoristiti jeftinit RTL DVB-T stick kao softverski radio prijemnik za komunicirati preko 433 Mhz IMS band-a koji koriste daljinski upravljači, temperaturni senzori i drugi bežični uređaji oko nas. Objasniti ćemo i osnove RF-a na primjeru antena za IMS i ADS-B. Za to ćemo koristiti male arm Linux mašine kao što su Raspberry Pi ili CubieBoard.

 

Linux/BSD u poslovnom okruženju/Kako zamjeniti Cisco open source tehnologijama

Marko Lerota

Sažetak radionice:

1. Kako zamjeniti Cisco s BSD sustavom
– FreeBSD router
– Bolje od Cisco PIX-a, OpenBSD PF firewall
– DHCP server

2. Open source u poslovnom okruženju
– kako standardne servise zamijeniti otvorenim sustavima
-Pitanja i odgovori

Biografija:

Marko Lerota je dugogodišnji član HULK-a, jedan od osnivača “FreeBSD users group Croatia” i autor Audiophile Linux distribucije.

 

Sencha Touch HTML5 apps

Josip Bišćan

Sažetak radionice:

Cilj je radionice upoznati polaznike s HTML5 aplikacijama, njihovom primjenom i izradom, pri čemu će glavni naglasak biti na MVC frameworku Sencha Touch. Kroz radionicu polaznici će se upoznati s arhitekturom aplikacija pisanih pomoću Senche, korištenjem komponenti za izradu sučelja, upravljanje radom sučelja, povezivanje s API-jem i drugim elementima potrebnim za izradu aplikacije.

Biografija: Josip je voditelj web-teama i partner u Infinumu. Programiranjem za web bavi se već 10ak godina, pri čemu je radio s raznim tehnologijama kao što su ASP ili PHP, a danas je stručnjak za Ruby (on Rails) kod server-side razvoja te JavaScript u kombinaciji s raznim frameworcima kao Sencha ili Backbone za razvoj client-side aplikacija.

Napomena predavača za radionicu: Polaznici će trebati računalo s nekim tekstualnim editorom te instaliranim rubyjem ili pythonom kako bi se mogao pokrenuti lokalni server. (op.a. organizatora konferencije – ovisno o operacijskom sustavu kojeg imate instaliranog na vašem prijenosnom računalu svakako instalirajte i lokalni server – LAMP, XAMPP, WAMP ili MAMP)

 

Using GIT and GitHub

Alex Malinovich, Vlado Herman

Sažetak radionice:

There will be small introductory part about  Git and afterwards we will walkthrough attendees with GitHub specific things.